Jag flyger över eran mur

För första gången sedan jag gick i Idrottskolan ska jag åka längdskidor. Imorgon ska jag få hjälp av Viktoria och ser verkligen fram emot det! Blir till att åka i spåren upp på Hestra och vi får väl se om vi tar oss runt ett par kimometer...

Har idag pimpat min gammelmormors väska. Letade lite i en gaderob hemma och så hittade jag en fin, LAGOM STOR och svart väska. Frågade mamma om hon hade köpt den nyss... Men nej, den hade visst varit hennes mormors. Jag sydde i två slags band som nu fungerar som "öglor" till en axelrem. En axelrem fick jag också tillverka. Och ni undrar hur det blev? Ja, jag är fantastiskt nöjd! Om jag hade fattat hur man lägger upp bilder här hade jag lagt upp en på resultatet!

Hittat ett bra band; "Friska Viljor". Ta och lyssan in dem! Det gör jag just nu.

L


Jag somnar helst på rygg.


Nu är jag mitt uppe i att leva traditionerna. Annandag jul (idag) - farmor o farfar. Tredjedag jul (imorgon) - mormor. Så ÄR det och det kan man inte ändra på.

Juldagen var i vilket fall som en juldag ska vara, hade på mig pyamas hela dagen och städade ut mitt skrivbord, slängde en massa skräp. Jag kan inte fatta att jag sparar på så mycket gammal skit.

Nu kom jag förresten, precis hem från en shopping/promenadrunda tillsammans med pappsen. Fick in honom på, Indiska, Mq o Gina och några affärer till. I samtliga affärer var hans första kommentar; "finns det ingen stol?". Den andra var, "bara en massa käringkläder". (Med betoning på ä). Jag fick i alla fall köpt två par skor, pretty good. Han fick köpt en elvisp.

Jag kan inte komma ihåg när det var snö sist på jul. Kanske har klimatet ordnat upp sig självt... Eller fast nej, det har det inte.

L

Julafton

Nu är jag hemma, hemma i det gröna huset. Åkte tåg (nästan) hela dagen igår från Enköping. Jag gillar att åka tåg, jag gillar att åka i allmänhet. Kan sitta och titta ut genom ett kupefönster i timmar, försöka förstå att det bor människor i husen. Att det finns en historia bakom varje fönsterruta som tåget passerar. Att det finns tillhörigheter i varje resväska, att varje person är sitt eget, Jag. Även om SJ´s tåg luktar lite illa och är allmänt luggslitna...

Men jag har i alla fall haft det toppen. Jag vet inte om jag kan säga att jag varit borta, jag har i varje fall inte varit hemifrån.

Tänk et er snöig iskall dag. En varm, pigg, springtokig valp. Tänk er en skog utan stigar och en snöbeklädd åker. Att ligga i snön och se upp i himmelen, den blå himmelen brevid sin vän och bli nerbrottad av valpen. Komma in från kylan, dricka varmt och se på film med en tjock, orange, spinnande katt på magen. Sen dela tältsäng med samma tjocka orangea katt.
 
Jag hoppas också på att min blodskräck är botad. I allfall lite botad. Valpen (igen) var och mumsade på två stora älghuvuden i ladan. Erica sa åt mig att jag kunde plocka upp henne. Och jag har svårt att vara feg inför henne, så jag tog ett Djupt andetag. Klev över hornen, slängde en blick in i älgens innanmäte och tog upp henne. Så gick vi.

Idag är det jul. Dagen började som den ska. Sandaredsbadet klockan åtta, julsim, tomtebloss och jultomten. Jag menar den riktiga jultomten. Och sen SIMTRÄNADE jag. Det trodde ingen. ha!

God Jul


allt gör mindre ont sen

Okej, Markus Krunegård är bra på det där med ord. Jag vill också vara bra på det där med ord, jag vill bli lika bra som Gardell, typ. Eller som Vilhelm Moberg. Eller bättre, allt handlar nog om att bli bättre. Bättre, bäst - spökar omkring.

En behaglig vecka, helt klart, det är lätt att se livet i veckor. Men när det perspektivet blir större, vill man ibland bara springa och gömma sig. När objektivet ställs in mot framtiden är det kittlande och jobbigt på samma gång, lite så där halvknäppt. Anledningen till dessa filosofiska tankar beror nog på att det är lov i morgon. Beror nog på att jag (tillsammans med de flesta av Sveriges 92:or) gått halva gymnasietiden nu, idag. Galet!


Tillbaka till veckan, tisdags, jag måste bara skriva lite om i tisdags. Så gött, vi (Bäckäng) vann Bäckäng vs Teknis. Mitt första Bäckäng vs Teknis, för övrigt, kul! Att få leka huligan och springa in på planen och skrika var det bästa!


Har även sett en Romeo och Juliafilm, vars sorgligheter dämpades av Julias skrikgråt. Det blev bara komiskt då skådespelaren fejkgrät så uselt.


Idag var det bokkubb och jag vet, det låter lite, hm nördigt. Men det är allt det inte är. Vi som är med är varken nördar eller Amerikanska Hemmafru wannabe´s. Det är bara gött, snacka lite om böcker, snacka lite om annat och äta lite fika nej, mycket fika! Tills idag hade vi läst Alexandra av Torgny Viren. Den var bra.



L

 

 

 

  


And I can't do a love song, like the way it's meant to be

Nu I slutet hittar jag bara en massa ursäkter för att slippa plugga. Oj glömde miniräknaren I skolan, jag har ju tränat, mina händer darrar, jag är hungrig, det är mörkt ute, jag borde nog vara inne lite mer på facebook och snart börjar CSI (fast jag inte är så förtjust i det programmet). Det fortsätter, det är säkert, flera hexametrar till.


Idag var vi i gasen skolan, skulle ha en debatt på tyska, jag och Emma öppnade med överraskningsmomentet: Emma = utklädd till paket. Det gjorde våra motståndare aningen mållösa, ha!


Och om man har missat det så är det Bäckäng vs Teknis i morgon, Så galet TAGGAD! 


L


I got soul, but I am not a soldier

Idag börjar även jag, nu har även jag fallit ner i bloggträsket. Efter att ganska länge bara varit passiv läsare så är det min tur. Louise Rubenson, och det var väl det. Känns lite, hm, konstigt. Har under hela uppväxten skrivit dagbok i olika former och så där. Men detta ska bli intressant, minst sagt. Kommer inte att låta bloggen handla om någonting särskiljt, bara det som jag kretsar kring eller som kretsar kring mig för tillfället.

Lördag, och så gott som jullov nu. Härligt! En vecka kvar i skolan, en skolvecka kvar för att låta julfriden infinna sig och för att njuta lite av att vara med klasspersonerna utan att ha så mycket överhängande arbete. Det blir skönt att kunna släppa all räkning och skrivande för ett tag. Förresten så kom min försvunna miniräknare fram igen, och jag har avlagt ett löfte om att inte tappa bort någonting mer på hela terminen! Önska mig lycka till. 

L  


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0